|
Wgłebienia na płytce paznokcia (Mimoza) |
|
|
Odświeżam temat, bo od niedawna mam podobny problem. Pojawiły mi się na paznokciach wgłębienia, takie własnie dziurki. Na prawie wszystkich mam jedno, dwa albo trzy wgłębienia. Poza tym raczej nie ma z nimi problemu, nie ma żadnych plam, pęknięć. Nie są super mocne, ale też nie kruche.
Załączam zdjęcie, nie udało mi się uchwycić dobrze, ale trochę widać.
Od czego to się mogło zrobić? (więcej...) |
|
|
Wrastający paznokieć (buterfly) |
|
|
tylko tego płymu nie można stosować jak się ma otwarte rany. a mój chłopach sam sobie "dłubał" w paznokciach na początku (więcej...) |
|
|
Osłabione paznokcie-co na to poradzić? (słoneczko7) |
|
|
mam ten sam problem.
dziś nie mogłam sobie poradzić z opakowaniem warzyw, bo paznokcie sie wyginaly i nie moglam "zaczepic"
strasznie wkurzajace, kiedys miałam mocne i twarde, a teraz miękkie, brzydkie i suche.
kremy nie pomagają, odżywki równiez nie, nie wiem co poradzic. (więcej...) |
|
|
czarny rozdwajający się paznokieć (mikolaj) |
|
|
Kiedyś miałem uderzony paznokieć, potem on nie do końca zszedł o od spodu wyrastał nowy w konsekwencji poswatało mi coś w rodzaju narośli wygląda to na jednolity paznokieć ale są dwa od spodu ten drugi. Jeszcze w dodatku widać że się rozdwajają ten górny i ten dolny tak jak by rosły osobno. Nie wiem czy coś z tym robić w sumie mi to nie przeszkadza, ani nie boli, lecz obawiam się że może to być jakaś choroba bo ten wierzchni paznokieć jest czarny. (więcej...) |
|
|
żółte paznokcie (Jola) |
|
|
Witam serdecznie! Moje paznokcie u nóg są żółte, początkowo zaczęło się od jednego paznokcia, teraz są żółte wszystkie. Czytałam na stronie że to choroba, ale czy grzybica? To mnie ani nie swędzi, ani nie dokucza w jakiś sposób, powinnam się tym przejmować? (więcej...) |
|
|
pionowe prążki na paznokciach (Zuzka23) |
|
|
MOJE PAZNOKCIE SĄ CHROPOWATE I MAJĄ PIONOWE PRĄŻKI MAM TAK NA PALCACH U NÓG I RĄK, MOŻE TO ŚWIADCZYĆ O CHOROBIE/? (więcej...) |
Zdobienie paznokci
Bardzo modne w czasach obecnych stało się różnego rodzaju zdobienie paznokci. Kosmetyczki prześcigają się w wymyślaniu wzorów i metod zdobienia naszych paznokci.
Grzybica paznokci dłoni należy do najczęściej spotykanych schorzeń dotykających tę część ciała. Może ona towarzyszyć innym rodzajom grzybic. Wywołują ją drożdżaki i pleśniowce.
Grzybica stóp
Grzybica stóp zazwyczaj dotyka obie stopy, przy czym bardzo często zakażona jest tylko jedna z nich. Jak na razie nie znaleziono wyjaśnienia takiego zjawiska.